Lyftutrustning – Förbättra hälsan för din personal

När det kommer till en trygg och säker arbetsplats så är bra  lyfthjälpmedel av oerhört stor vikt. Inom industriers produktionslinjer så finns det två huvudsakliga riskfaktorer när det kommer till de anställdas fysiska välbefinnande och det är repetitionsskador och skador på grund av tunga lyft. Om man arbetar på en fabrik så innebär detta ofta att man måste utföra olika uppgifter om och om igen och detta kan resultera i skador framförallt i rygg och axlar. På liknande vis kan för tunga lyft innebära skadade ryggar och i båda fallen innebär ofta rehabiliteringen lång tids frånvaro.

Rätt lyftutrustning för rätt tillfälle

Som tur är kan detta idag avhjälpas då det finns ett stort antal lyfthjälpmedel som kan göra allas liv bra mycket lättare. När det kommer till lyftutrustning finns det både små och stora alternativ som kan anpassas efter arbetsuppgifter och själva lokalen. Om man till exempel behöver lyfta extremt tunga föremål kan man skaffa lyftutrustning som inte bara klarar av vikter utan som dessutom kan komma åt i knepiga vinklar liksom placera föremålen på ett säkert och exakt sätt.

Handlar det däremot om lättare vikter så finns det fiffiga lyfthjälpmedel som är snabba och effektiva och som fungerar som en förlängning av den anställdes arm. På så sätt avlastas vikten utan att produktionslinjens mobilitet och effektivitet försämras och personalen riskerar inte att drabbas någon som helst form av belastningsskada.

Fördelarna med lyfthjälpmedel

Att satsa på bra lyftutrustning är en långsiktig och mycket fördelaktig investering i både personalens hälsa och i industrin. Det är ganska enkelt, håller de anställda friska innebär det en bättre fungerande produktionslinje, vilket i sin tur ökar företagets vinst. Tvärtom så kan skadad personal innebära höga rehabiliteringskostnader liksom en försämrad produktion, vilket ingen tjänar på. Det är just därför som bra lyftutrustning ger både glada miner och kvalitativa produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *