Investera i kantstöd till din trädgård

Varför ska du välja kantstöd

Kantstöd är en bra resurs för att rama in rabatter, gångar och gräsmattor så att de ska hålla sig på plats. Det underlättar arbetet och minskar risken för att det kommer gräs i rabatten eller grus på gången. Det går att forma efter behov och kommer lämna din trädgård stilren och elegant. Kantstöd är ett perfekt hjälpmedel för att ge din trädgård det lilla extra och minimera det trista arbetet med den. Det underlättar även för din robotgräsklippare! 

Val av kantstöd 

Kantstöd finns i ett flertal olika utföranden och material och vad som passar just dig och din trädgård baseras på dina ändamål.

Cortenstål, även kallat rosttrögt stål, är ett hållbart material som med tiden ändrar färg och bildar ett tätt oxidskikt som bromsar fukt att tränga in. Det finns även rostfria modeller i olika utföranden. Utmärkt kantstöd att ha både för gräsmattan, rabatten och grusgången

Galvaniserad plåt är ett tåligt material som är bra anpassat till dåligt väder och under åren blir allt tjusigare. Passar perfekt för att skärma av mellan gräsmatta och grusgång. Går lätt att sticka ner i marken och anpassa form efter behov. 

För att avgränsa mellan t.ex. gräsmatta och grusväg kan man sticka ner en låg plåtkant som kantstöd. De olika materialen håller sig på sina platser samtidigt som kanten är så låg att de utan problem går att klippa gräsmattan. 

Böjda eller raka kantstöd 

 

  • Böjda plåtkanter – Har du behov av att böja plåtkanterna är det en fördel om de är lite tunnare. Var försiktig och följsam i rörelserna och för att underlätta kan du prova lägga remsan över benet. 
  • Raka plåtkanter – Är du inte i behov av att böja plåtkanterna är lite tjockare plåtkanter att rekommendera då det blir stabilare. 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *