Professionella tvättmaskiner för industrin

När det kommer till att välja rätt tvättmaskin för industri finns det en del man bör tänka på. Valet bör avgöras på vilken typ av verksamhet man har och hur tvättmaskinen skall användas. 

Att satsa på en professionell tvättmaskin är en investering, inte bara för själva verksamheten men även för de anställda. Kraftfulla tvättmaskiner som man kan lita på underlättar i det dagliga arbetet och sparar mycket tid. Så det är inte bara den ekonomiska biten man bör väga in, då ergonomi och effektivitet är minst lika viktigt i valet av industritvättmaskin. 

Idag finns det industritvättmaskiner som är kraftfulla och specialtillverkade för att passa olika typer av industrier. Stålindustrin är ett sådant exempel som kräver hållbara och professionella tvättmaskiner som tåler metallspån och annan spill. 

Det ställs lite högre krav idag på vad just en tvättmaskin ska hålla för, och livslängden på dessa varierar beroende på tillverkare och fabrikat. Just när det kommer till användningsområden för en industritvättmaskin kan detta variera beroende på verksamhet. Dessa verksamheter behöver tvättmaskiner som kan rengöra olika typer av textilier. Det kan bland annat vara arbetskläder med oljefläckar, handskar täckta av kol, hästtäcken eller handdukar med metallspån. 

 

professionella tvättmaskiner för industrin

 

Det finns en del man kan jämföra:

Energiförbrukning 

Hur mycket en industritvättmaskin förbrukar beror helt och hållet på hur många grader man tvättar i. Ju lägre temperatur du tvättar i, desto mindre förbrukar tvättmaskinen. Moderna industritvättmaskiner har idag så kallade ECO-program som man kan använda sig av. Dessa program brukar ta lite längre tid, men är snällare mot både plånboken och naturen.

Miljövänlighet 

Tillverkare av tvättmaskiner idag har ett generellt fokus på att deras produkter ska vara så miljövänliga som möjligt, både i tillverkning samt när de ska användas av konsument. Vare sig det är en industritvättmaskin eller en vanlig tvättmaskin finns detta ofta i åtanke hos tillverkaren. 

Storlek 

En större tvättmaskin behöver inte alltid vara den bästa. Även detta hänger ihop med energiförbrukning och miljövänligheten och hur mycket man använder maskinen.  Själva ytan där tvättmaskinen ska placeras på är också viktig. Golvytan bör vara jämn så att maskinen står stadigt, men om det behövs extra stabilitet så kan man använda sig av benfundament, som i regel även är höj och sänkbara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *